Kemer Ulupınar köyü, Kemer merkeze 27 km ve Antalya merkeze ise 70 km uzaklıktadır. Antalya’dan buraya yaklaşık 1 saat civarında ulaşılmaktadır.
Ulupınar köyü: Antalya-Kumluca karayolu üzerinde, Kemer’i geçtikten hemen sonra, Çıralı sapağına gelmeden 3 km öncedir. Çıralı-Ulupınar arasındaki uzaklık ise 8-10 km civarındadır. Bu yolda, özellikle doğa yürüyüşleri yapılmaktadır.
Likya Yolu;
Ulupınar köyü her gün 500 civarında turistin geçtiği Likya-Olimpos yolu ile de kesişmektedir.
Özellikleri:
Ulupınar köyü: Olimpos dağlarının eteğinde, eşsiz güzellikler içinde kurulmuş, yeşilliklerle ve serin sularla bütünleşmiş şirin bir köydür.
Köyü: sık ve gür, çınar, defne, kızılçam, kadran ve ardıç ağaçları çevreler. Köy yoluna girdiğiniz anda, havanın değiştiğini hissedebilirsiniz. Ciğerlerinizi mis gibi çam kokusu doldurur. Ortam mis gibi çam kokmaktadır.
Köy, ismini doğal kaynak sularından almıştır.
Balık Çiftlikleri:
Toroslardan gelen ve yazın dahi buz gibi olan suyu ile bilinen bölge, balık çiftlikleriyle ünlüdür. Bölgede birçok balık çiftliği bulunmaktadır. Zaten, günümüzde burada bulunan restoranlar da daha önce balık çiftlikleri olarak kurulmuştur.
Alabalık, bölgedeki oteller ve restoranlara buradaki çiftliklerden verilmektedir.
50 havuzda yılda yaklaşık 300 bin alabalık üretildiği söyleniyor.
Restoranlar:
Köy merkezinde, ağaçları birer örtü gibi üzerine alan 15 restoran bulunuyor.
Altlarındaki ırmaklar ve çevresinden doğal şelaleler akan bu restoranlar, yaz aylarında bölgede 45 dereceyi bulan hava sıcaklığından kaçmak isteyenler için doğal klima ortamı sunar.
Özellikle akşam saatlerinde buraya giderseniz, üşümemek için yanınıza mutlaka hırka-mont türü giyecek almalısınız.
Yaz aylarında: akarsu üzerinde kurulu ahşap balkonlarda yemek yiyebilirsiniz. Bu ahşap balkonlarda yere bir kilim serilmiş, üzerine minderler yerleştirilmiştir.
Yuvarlak köy sofrasının çevresine dilediğiniz gibi oturabilirsiniz. Ancak bu ahşap platorma adım atmadan önce ayakkabılarınızı çıkartmanız gerekiyor.
Bazı restoranlar ise, dere üzerine yerleştirilmiş masalarda, ayaklarınızı derinin serin sularına sokarak, yemeğinizin tadını çıkarmanızı sağlayacak şekilde düzen almıştır.
Burada neler yenir?
Tabii burada birçok alabalık çiftliği bulunmaktadır. Yani ilk akla gelen taze alabalık olabilir. Hatta, restoranların bazılarında havuz bölümlerinde bulunan oltalarla, havuzdan balık tutup, bunu görevlilere verdiğinizde, bunları pişirip masanıza servis ediyorlar.
Havuz başında birçok olta var, havuz balık dolu olduğu için zorlanmadan balık tutulabiliyor, elbette bu etkinlik başta çocuklar olmak üzere birçok ziyaretçinin yoğun ilgisini çekiyor.
Peki, balık sevmeyenler: Evet tesislerde balık sevmeyenler için alternatif olarak saç kavurma ve bıldırcın da servis ediliyor.
Sonuç:
Evet, burası, özellikle hafta sonu ve tatil günlerinde, Antalyalıların yoğun tercih ettikleri bir yerdir. Ayrıca: buraya gittiğinizde bir çok turist kafilesinin de otobüsler ile buraya geldiğini göreceksiniz.
Yani, oldukça kalabalık olmaktadır.
Gittiğinizde belki de yer bulamayıp bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca: elbette en önemli konu fiyatlar, yemek ücretleri, çünkü malum bu tür turistik yerler de kalite-fiyat dengesi pek kurulmuyor.
Bu yüzden: servisteki gecikmeleri, servis elemanlarının ilgisizliklerini ve fiyatlardaki sıkıntıları göze alırsanız, bence buraya mutlaka gidin, ilginç bir yer.