Kemer Kiriş Çamyuva: Antalya’ya 60 ve Kemer’e ise 7 km. uzaklıktadır. Portakal bahçeleriyle süslenmiş ve Toroslar tarafından kucaklanmış, harika bir yer.
Aynı isimli doğal koy; mavi deniz ve çam ormanlarıyla kucaklaşmaktadır. Dünyaca ünlü turistik dinlenme tesisleri burada yapılmıştır. 1986 yılında ise, 350 kapasiteli, yat limanı inşa edilmiştir.
ÇAMYUVA:
Bol miktarda otel bulunmaktadır. Burada: orman içinde ve sahilden devam eden yürüyüş yolları vardır. Buranın bir diğer özelliği ise; çimler üzerinde yapılan, yağlı güreş festivallerinin bulunması.
Buranın iklimi; yılın sekiz ayından denizden yararlanmaya olanak verir. Yörenin daha önceki ismi (1944 yılına kadar) Ağva (İtalyancada “su” anlamına gelmektedir) idi.
1961 yılında çıkarılan bir yasa ile, Türkçe olmayan yerleşim birimlerinin adları değiştirilerek, yerine Çamyuva adı verilmiştir.
İlçe merkezine 8 km. ve şehir merkezine 50 km. uzaklıkta bulunan, beldede, nadide kumsal, denize nispet yaparcasına, ikinci bir güzellik sergiler. Kumsalın uzunluğu 3 km dir.
Haziran ayının ortalarına kadar, o kumsalların üzerinde güneşlenip terlerken, zaman zaman Tahtalı dağının başındaki bembeyaz karlara bakıp, kışın serinliğini hissetmemek mümkün değil.
DOLUSU PARK:
Kiriş Beldesinde Sahil Yolu Caddesindedir. Antalya merkeze uzaklık 1.5 saattir.
Kemer’i geçtikten 7 km sonra, Kumluca istikametinde giderken, Kiriş tabelasından sonra yoldan çıkıp, köprünün altından geçen yolu takip ederek buraya ulaşabilirsiniz.
Girişte yanınızda hiçbir yiyecek maddesi ve hatta su dahi bulunmasına izin vermiyorlar, güvenlik çantalarınızı arıyor, bilginiz olsun.
Park alanına girişte: görevliler bir kağıt imzalatıyorlar ve bedensel rahatsızlıkla sonuçlanacak kazalara karşı kendilerini garantiye alıyorlar, yani sorumluluk kayandadır.
Burası, Türkiye’nin en çılgın su parkıdır.
Dolusu Park: Beydağlarının eşsiz manzarası eşliğinde, denize sıfır konumu ile hizmetini sürdürmektedir.
Park alanında: 26 kaydırak, dalga ve çocuk havuzları, özel plaj, kafe, bar ve restoran bulunmaktadır.
Kaydıraklardan 17 tanesi yetişkin ve 9 tanesi çocuk kaydırağıdır. Toplam kaydırak uzunluğu 1000 metredir.
Özellikle botlu kaydıraklar ilgi çekiyor.
Ancak sezonda büyük kaydıraklarında sıra beklemek gerekiyor. Kaydırakların başında ise tesisin görevlileri var, bir kişi kaymayı bitirmeden diğer kişinin kaymasına izin verilmiyor.
Güvenlik açısından oldukça iyi bir uygulama. Bazı kaydıraklar çok hızlı, ama kaydırakların çoğu normal hızda kullanılıyor.
Kay ve Uç:
Kaydıraklar içinde en öne çıkanı “Kay ve Uç” denen kaydıraktır. Burası kısa süreli adrenalin deposudur.
Tepegöz:
Kısa süreli ama yine de yüksek adrenalinli bir kaydıraktır. Kilo oranı önemli, görevliler kilonuzu sorduğunda doğru bilgi vermek çok önemlidir.
Roket:
En tepede kapsüle benzer bir hacmin içine giriliyor. Kapsülün zemin kapağı açılır açılmaz aşağı o kadar hızlı iniliyor ki, inanılmaz adrenalin yüklü. 3-4 saniye içinde 80 km hıza ulaşılıyor. 3-4 saniye sürdüğü için ne olup bittiğini anlamadan kayma bitiyor.
Akvaryum;
Burada düzenlenen Denizkızı gösterisi oldukça ilginçtir. Öğrendiğime göre, burada daha önce yunuslar varmış, hayvan hakları nedeniyle yunusların gösterisini kaldırmışlar.
Kaydırak olmayan havuz, yani yüzme havuzu bir tane ve oldukça küçüktür.
Dalga havuzu
Her saat başında çalışıyor.
Evet, burası özellikle çocuklar için yoğun tercih edilen bir yerdir. Park alanında ekstra yiyecekler var, fiyatları konusunda bir şey söylemek mümkün değil, menüyü inceleyerek tercih etmekte yarar var.
Tesisin deniz kıyısında bulunan küçük plajı ise, taşlıktır yani deniz ayakkabısı götürmekte yarar vardır. Plajda iskele ve ücretsiz şezlong hizmeti verilmektedir.
DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI:
Her yıl Türkiye ayağı Kiriş de düzenlenmektedir.