Dubai Yemek-Restoranlar

Dubai Yemek-Restoranlar

Dubai’de konuklar: Arap tarzı baharatlı tavuk ya da kuzu etli sandviçleri: 10 dirhem’den daha ucuza satan kent merkezindeki kebapçılardan: 5 yıldızlı otellerin restoranlarına kadar, çok çeşitli bir mekan ve mutfak çeşitliliği bulabilirler.

Arap yemekleri genel olarak Türk mutfağına benziyor. Fakat: baharatlar ve yağları farklı. Yemek pişirme tarzları da değişik. Örneğin: Türk mutfağında, çok ta alışık olduğumuz patlıcan yemeği, Dubai’de fırında pişirilerek yapılıyor.

Bu arada, Dubai’de olur da, Arap yemeği yemek isterseniz bile: Lübnan, Fas ve Mısır yemekleri arasında tercih yapmanız gerekir. Göçmen Arap aileleri ve emirlik gençleriyle birlikte: ucuz bir yol üstü kafesinde yemek yiyebilir ya da lüks bir resort otelin restoranında, yemeğinizi seçebilirsiniz.

YEMEK SAATLERİ

Dubai’de: kahvaltı: 06.30-09.00 arası da yenir. Öğle yemeği: 12.00-15.00 arasında tercih edilir. Akşam yemeği ise: 20.00’den önce yenmez.

Oteller dışındaki birçok kafe ve restoran: kahvaltı saatlerinden, ertesi günün ilk saatlerine kadar açıktır.

Yerel hafta sonu olan: Cuma günleri: genellikle, açık büfe kahvaltı verilir. Bu hizmet: 11.00-12.30 gibi başlar ve 15.00-16.00 gibi biter.

Kafelerin ve restoranların  açılış saatleri: Ramazan ayında değişiyor. Ramazan ayı boyunca: iftar saatlerine kadar, halka açık yerlerde, Müslüman olmayanların bile, yemek yemesi yasak. Bu nedenle; bazı restoranlar, paket servis için, mutfaklarını açık tutsalar da, oteller dışındaki tüm restoranlar iftara kadar kapalıdır.

Dubai Yemek-Restoranlar Nerede ne yenir

NEREDE NE YENİR

Dubai sokaklarında, Arap yemeklerinin en hesaplılarını bulabilirsiniz. Sheik Zayed Road üzerinde: Automatic ve yine aynı cadde üzerinde: Al Safadi var.

Haliç kıyısındaki eşsiz bir kültürel miras bölgesinde bulunan: Bastakiah Night’ta: lezzetli Arap ve İran yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

Lübnan usulü balık yemek için: Beach Centre’daki: Sammach.

Sokaklarda, özellikle: Burjuman Centre karşısında bulunan Karama: Köri koridorunda; lezzetli ve ucuz körili yemekler bulabilirsiniz. Çok meşhur olan Ravi’s: Rydges Plaza Hotel’in hemen karşısında bulunuyor.

Kozmopolit Dubai’yi, canlı bir biçimde özetleyen yerel işletmeler arasında: Jumeira Mosque’un hemen yanındaki Yeni Zelandalı Lime Tree Cafe: Uzakdoğu yemekleri ve uluslar arası mutfaklardan, çeşitli örneklerin sunulduğu: Japengo sayılabilir.

Bunların dışında: Ravi Restoran var. At Satwa Roud üzerinde ve Bur Dubai yanındaki Mussala Tower’da şubeleri bulunuyor. Burada: Pakistan ve Hint yemekleri bulabilirsiniz. Bir kişinin yemek ücreti, yaklaşık 20-25 dinar civarında.

Dubai Yemek-Restoranlar Alışveriş Merkezlerinde Yemek

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE: YEMEK

Bütün alışveriş merkezlerinde, uluslar arası restoranların ve fastfood zincirlerinin bulunduğu yemek katları var.

NE YENİR

Emirlik mutfağı: maçbus (pilavla birlikte, baharatlı kuzu eti), haris (kısık ateşte pişirilmiş, buğday ve kuzu eti) ve farid (pide üzerine, haşlanmış et ve sebze) gibi: pirinç, balık ve et yemeklerinden oluşuyor.

En yaygın Arap yemekleri: Lübnan mutfağından oluşuyor. Arap yemeklerini tamamlayan yemekler ise: kızarmış patates ya da pilavla birlikte servis edilen et ya da tavuk döner, karışık ızgara ve yerli balık gibi ana yemekleri, sıcak ve soğuk mezeler tamamlıyor. Meze tabakları, kendi başına birer yemek sayılabilir.

Dubai mutfağının ilgi çeken sıcak mezeleri arasında, şunlar sayılabilir:

KEBE

Bulgur pilavlı kuzu eti ile yapılır.

SAMBUSEK

Kuzu kıyma, fıstık, hellim peyniri yada ıspanaklı börekler,

ARAYES

Kuzu kıyması, domates ve peynirle doldurulmuş ekmek,

Soğuk meze çeşitleri ise, şunlardır

HUMMUS

Nohut ve tahin karışımı.

MUTABBAL

Tahinli ve limonlu, közlenmiş patlıcan ezmesi.

TABULE

Nane, taze domates, soğan ve bulgurun yanı sıra, ince doğranmış, zeytinyağlı ve limon soslu maydanozun çeşitlendirdiği bir meze.

FATTUŞ

Kızarmış ekmekle birlikte servis edilen yeşil salata.

Tatlılara gelince:

UMM ALİ

Bu, en gözde Arap tatlısıdır. İsminin anlamı: Ali’nin Annesi. Üstü fıstık, çam fıstığı ve bal kaplı kaşte kaymağı ve içine çekirdeksiz kuru üzüm, ceviz ve hindistancevizi katılan hamur tatlısı. Mutlaka deneyin, tadını beğeneceksiniz.

HURMA DOLMASI

tatlı ve peynirli karışımdan oluşuyor ve değişik bir lezzet.

Sandviçler

Garnitür salata ile birlikte servis edilir. Pide, döner ya da falafel (ezilmiş nohut ve baharat karışımının tavada kızartılması)gibi; çeşitli malzemeler ile hazırlanırlar. Bunlar: Arap ve Lübnan mutfaklarının, fastfood tarzı yiyecekleridir. Ayrıca: üstü susam ve zeytinyağı karışımı “zatar” ile kaplanmış: yuvarlak, pide benzeri bir ekmek olan “manakeş” de aklıma gelen bir yiyecek türü.

NE İÇİLİR

Çay ve kahve, körfezin başlıca içecekleridir. Geleneksel Arap ve Bedevi kahvesi: kulpsuz ve küçük fincanlarda sunulur. Kakule aromalıdır. Restoranlarda ise, genellikle, koyu Türk kahvesi ikram ediliyor. Kahveyi: şekerli sevmiyorsanız: orta şekerli (vasat) veya şekersiz (bidon sukkar) de isteyebilirsiniz.

Çay: şekerli servis edilir. Sütsüz ve genellikle kakule ya da nane aromalıdır. Arap restoranlarında ve meyve suyu tezgahlarında: birçok çeşit, taze meyve suyu sunulur.

Please follow and like us:

“Dubai Yemek-Restoranlar” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.