Antalya Alanya Damlataş Mağarası

Antalya Alanya Damlataş Mağarası

1948 yılında bulunmuş. Giriş kısmında, 50 metre uzunluğunda bir geçit var. Mağaranın çapı 14 metre, yüksekliği ise 15 metre. Silindir şeklinde bir boşluğa sahip. 15 bin senede oluşan, sarkıt ve dikitler var. Sarkıtlardan damlayan su damlaları nedeniyle, mağaraya Damlataş ismi verilmiş.

Mağara içindeki havanın sabit değerleri özellik taşıyor, şöyle ki; rutubet oranı, yüzde 95, ısı 22 derece ve oksijen oranı ise, yüzde 20.5. Bu oranlar; yılın tüm zamanlarında sabit ve bu nedenle, önem kazanıyor.

Çünkü: özellikle, oksijen oranının yüksek olması, astım hastalarına iyi geliyor. Mağara: gerek şifa ve gerekse turizm amaçlı olarak kullanılıyor.

Antalya Alanya Damlataş Mağarası; Mutlaka gidin, görmeden Alanya’dan ayrılmayın.

DENİZ KIYISINDAKİ MAĞARALAR

Daha önce de söylediğim gibi, bu mağaralara, yalnızca denizden ulaşmak mümkün. Limandan hareket eden, günlük gezinti tekneleriyle buralara gitme ve görme şansınız var. Tercih ederseniz, tekne gezintisiyle görebilirsiniz.

KORSANLAR MAĞARASI

Yarımadanın güneyinde; 10 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde. Girişten içeri girildiğinde, mağaranın kuzeye doğru genişlediği görülür. Eskiden, bu mağaranın içinden, kaleye çıkan bir yol bulunduğu rivayet ediliyor. Mağara içindeki kayaların renkli taşları, güzel bir görüntü oluşturuyor.

AŞIKLAR MAĞARASI

75 metre uzunluğunda. Çift girişi var. Zamanında: esir kızların ve ganimetlerin saklandığı bir yer olarak kullanılıyor imiş.

FOSFORLU MAĞARA

Damlataş tarafındaki, üçüncü mağara. İçine: ancak, küçük bir kayıkla girilebiliyor. Geceleri; içi çok aydınlık. Fosfor parıltıları, gündüzleri dahi fark edilebiliyor.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.